جاهای دیدنی ترکیه

جاهای دیدنی ترکیه: ترکیه یکی از کشورهای توریستی به شمار می آید و از مهمترین دلایلی که ترکیه را به مرکز توریستی جهان تبدیل کرده است جاهای دیدنی و آب و هوای مناسب و زیبایی شهرهای ترکیه است و این کشور دیدنی سالانه درآمد بسیار بالایی را از طریق دید و بازدید توریستی به دست می آورد.

هدف ما در این مطلب معرفی کامل جاهای دیدنی ترکیه می باشد. از معروف ترین مکان های دیدنی ترکیه می توان به مسجد سلیمانیه، سلطان احمد، موزه رحمی کوچ، مسجد حاج بیروم، ساحل کاپوتاس، مسجد عزیزیه، ترمسوس اشاره کرد و در ادامه ی مطلب به معرفی کامل این مکان های جذاب و دیدنی خواهیم پرداخت.

ترکیه از جمله کشورهایی است که مردم آن از نظر دین و اعتقادات شباهت زیادی به ایرانیان دارند و به همین دلیل در این کشور علاوه بر رستوران های ترکی، رستوران های ایرانی زیادی نیز تاسیس شده اند و در این رستوران ها انواع غذاهای سنتی ایرانی پخت می شوند. البته غذاهای ترکی نیز بسیار متنوع هستند و مزه ی دلپذیری دارند و به همین دلیل به شما پیشنهاد می کنیم که در طول سفر خود به ترکیه حتما به رستوران های ترکی مراجعه کنید و غذاها و دسرهای ترکی را امتحان کنید.

ترکیه دارای شهرهای زیادی می باشد اما از مهمترین شهرهای این کشور می توان به استانبول، آنکارا، آنتالیا و آلانیا و قونیه اشاره کرد، زیرا اکثر مکان های باستانی و دیدنی و بیشتر مکان های تفریحی در این شهرها قرار گرفته اند.

ترکیه یکی از کشورهای اسلامی است و تعداد افراد مسلمان در این کشور بسیار زیاد می باشد و به همین دلیل برخی از اعیاد مسلمین مانند عید فطر و قربان در این کشور به عنوان تعطیل رسمی اعلام شده است و در این روزها بازدید از برخی از مکان های دیدنی ترکیه امکان پذیر نمی باشد.

مسجد سلیمانیه

از جاهای دیدنی ترکیه مسجد سلیمانیه قدمت بسیار زیادی دارد و یکی از جاذبه های دیدنی قدیمی ترکیه به شمار می آید و این مسجد در دوران حکومت سلطان سلیمان ساخته شده است و به همین دلیل به این اسم نامگذاری شده است.

ساخت این مسجد عظیم و بزرگ حدود هفت سال زمان برده است و معماری آن بسیار ماهرانه و زیبا است و معمار این مسجد زیبا خواجه سنان آغا بوده است که یکی از مشهورترین معماران ترکی تبار در زمان سلطان سلیمان بود. معماری مسجد سلیمانیه حالت ترکیبی دارد و برخی از قسمت های این مسجد بزرگ دارای معماری اسلامی هستند و معماری دیگر قسمت های این مسجد حالت مسیحی دارد و شبیه به کلیساهای مسیحی می باشد و تعداد مناره های این مسجد معروف چهار عدد می باشد و فرم معماری این مناره ها کاملا به صورت اسلامی می باشد.

همانطور که قبل تر اشاره کردیم این مسجد بسیار بزرگ می باشد و دارای محل مطالعه کتب است و کتاب های قرار گرفته در این کتابخانه کتاب های تاریخی عثمانی هستند که بسیار باارزش می باشند و علاوه بر کتابخانه در این مسجد چندین مکتب نیز ساخته شده است که در زمان امپراطوری عثمانی محل تدریس بودند و از قسمت های دیگر این مسجد می توان به درمانگاه، مهمان سرا و چندین نوع آشپزخانه سنتی اشاره کرد.

این مسجد بر روی ارتفاع ساخته شده است و برای بازدید از آن باید مسیری را به صورت پیاده طی کنید.برای بازدید از مسجد سلیمانیه ابتدا سوار متروهای استانبول شوید و در ایستگاه دانشگاه لاللی پیاده شوید. مسیر دانشگاه لاللی تا مسجد سلیمانیه تقریبا کوتاه است و این مسیر را می توانید پیاده روی کنید.

ساعت بازدید از مسجد سلیمانیه ترکیه از هشت صبح تا هشت شب می باشد. روزهای تعطیل رسمی امکان بازدید از این مسجد وجود ندارد. بازدید از مکان های دیدنی ترکیه به علت این که بسیار شناخته شده و توریست پذیر هستند بسیار ساده است و در مسیر این مکان ها انواع خطوط حمل و نقلی اعم از اتوبوس و تاکسی و مترو قرار گرفته شده است و همچنین بلیط بازدید از این مکان های دیدنی بسیار قیمت مناسب می باشد.

منطقه های سلطان احمد

از دیگر جاهای دیدنی ترکیه منطقه گردشگری سلطان احمد قدمت بیشتری نسبت به مسجد سلیمانیه دارد و قبل تر از این مسجد ساخته شده است و به همین دلیل این منطقه به عنوان قطب گردشگری استانبول به شمار می آید.

 این منطقه دارای هفت جاذبه ی دیدنی و گردشگری می باشد و تمام بخش های دیدنی منطقه سلطان احمد دارای فضای معنوی هستند. یکی از دیدنی ترین مکان های منطقه سلطان احمد مسجد کبود نام دارد و به دلیل شباهت این مکان به کلیساهای مسیحی به آن کلیسا نیز می گویند در مسجد کبود نقاشی های اسلامی بسیار زیبا و خطاطی های عربی و اسلامی زیادی مشاهده می شود. این مسجد نیز به دستور یکی از پادشاهان عثمانی که محمد دوم نام داشت ساخته شده است.

مسجد کبود به نام مسجد آبی نیز شناخته می شود.یکی دیگر از بخش های دیدنی منطقه سلطان احمد کاخ طوپقاپی نام دارد و در اطراف این کاخ دریای مرمره قرار گرفته است و این کاخ نیز به دستور سلطان محمد ساخته شده است و معماری کاخ طوپقاپی کاملا اروپایی می باشد و پادشاهان عثمانی از مهمانان اروپایی خود در این کاخ پذیرایی می کردند و در کاخ طوپقاپی یک موزه ی بزرگ قرار گرفته است که در این موزه تجهیزات و وسایل جنگی زمان عثمانی نگهداری می شوند.

 در کاخ طوپقاپی عمارت های تجملاتی و باغ های بسیار بزرگ و زیبایی قرار گرفته است.ساعت بازدید از مناطق سلطان احمد از 9 صبح الی 9 شب می باشد و برای بازدید از این مکان ها می توانید با مترو و یا با اتوبوس ابتدا به منطقه ایا صوفیه بروید و سپس از سایر مناطق و مکان های سلطان احمد دیدن کنید.

امکان بازدید از منطقه های سلطان احمد همه روزه و حتی روزهای تعطیل رسمی مقدور می باشد.قیمت بلیط بازدید از منطقه های مختلف سلطان احمد متغیر و بین 4 الی 6 لیر ترکی می باشد.

اگر قصد سفر به ترکیه را دارید پیشنهاد می کنم مقاله تور ترکیه را دنبال نمایید

موزه رحمی کوچ

موزه رحمی کوچ

موزه رحمی کوچ نیز یکی از جاهای  دیدنی ترکیه  واقع شده در شهر آنکارا ترکیه است و از جمله های موزه هایی می باشد که پیشرفت صنعتی کشور ترکیه در زمان پادشاهی عثمانی را به تصویر می کشد و در این موزه اولین ماشین هایی که به ترکیه وارد شدند و نخستین ماشین هایی که ساخت کشور ترکیه هستند نگهداری می شود.

 این موزه توسط جناب رحمی کوچ که یکی از خان های ترک تبار در زمان امپراطوری ترکیه بود ساخته شده است و بازدید از این موزه به افرادی که به عصر حمل و نقل و ارتباطات علاقه دارند توصیه می شود.

در این موزه علاوه بر ماشین از انواع دوچرخه ها و درشکه ها و همچنین موتورهای قدیمی و وسایل ارتباطی عتیقه مانند انواع تلگراف ها و رادیو و گرامافون های قدیمی نیز نگهداری می شود.

در موزه ی رحمی کوچ چندین رستوران و مارکت قرار گرفته است و برای بازدید از این موزه نیازی به همراه بردن خوراکی نیست. ساعت بازدید از موزه ی رحمی کوچ همه روزه و حتی روزهای تعطیل از ساعت 9 صبح الی 6 بعد از ظهر می باشد و این موزه در محله ی کچه جی پیری قرار گرفته است که با تاکسی می توان از مبداهای مختلف به این مکان رفت.

بازدید از موزه ی رحمی کوچ در روزهای تعطیل ممکن نمی باشد.بلیط بازدید از موزه ی رحمی کوچ حدود 3 لیر است.

مسجد حاج بیرم

مسجد حاج بیرم

مسجد حاج بیرم نیز یکی از مساجد و جاهای  دیدنی ترکیه است و این مسجد در شهر آنکارای ترکیه قرار گرفته است و به دلیل قرار گرفتن این مسجد در پایتخت بازدید از آن بسیار زیاد است.

 نوع معماری مسجد حاج بیروم کاملا ترکی می باشد و با هنر و خلاقیت ترکی ساخته شده است و به دلیل این که این معماری این مسجد بسیار هنری و شاعرانه است نام آن را حاج بیرم که نام یکی از شعرای ترکی است نامگذاری کرده اند.

این جاذبه ی گردشگری توسط سازمان یونسکو ثبت جهانی شده است. مناره های مسجد حاج بیرم دارای حالت گلدان مانند هستند و در آنها گل و گیاه کشت شده است.

مسجد حاج بیرم دارای سقف ها و کف های چوبی می باشد و دیوارهای آن ترکیبی از آجر و کاشی می باشند و کاشی های به کار رفته در ساخت این مسجد دارای طرح های اسلیمی هستند.

ساعت بازدید از مسجد حاج بیرم از ساعت 10 صبح الی 5 بعد از ظهر می باشد و بازدید از این مسجد تاریخی در روزهای تعطیل یعنی شنبه و یکشنبه مقدور نیست. قیمت بلیط بازدید کردن از مسجد حاج بیرم بسیار قیمت مناسب و برای هر نفر حدود پنج لیر می باشد.

ساحل کاپوتاس

ساحل کاپوتاس

ساحل کاپوتاس یکی از ساحل های بسیار جذاب و زیبا و دیدنی در شهر ترکیه است و این ساحل زیبا در بین شهر آنتالیا و کاش قرار رفته است. ساحل کاپوتاس یکی از ساحل های تفریحی و جاهای دیدنی ترکیه به شمار می آید و انواع وسایل تفریحی اعم از جت اسکی و پیست قایقرانی در این ساحل قرار گرفته اند.

در ساحل کاپوتاس کافه ها و رستوران های بسیار شیک و مدرن ساخته شده اند. این ساحل دارای چندین دره و صخره های بزرگ می باشد و به همین دلیل در این ساحل علاوه بر شنا و قایق سواری می توانید به کوه نوردی و صخره نوردی نیز بپردازید.

بازدید از ساحل کاپوتاس به صورت 24 ساعته می باشد و در روزهای تعطیل نیز می توان از این ساحل زیبا بازدید کرد. ساحل کاپوتاس یک منطقه ی تفریحی خانوادگی است و در قسمت شنی این ساحل صدف ها و موجودات دریایی بسیاری وجود دارند که می تواند برای کودکان بسیار جذاب و زیبا باشد.

در این ساحل جهت راحتی و آسایش توریست ها استراحتگاه های زیادی تاسیس شده است و این استراحتگاه ها دارای سرویس بهداشتی و حمام می باشند و در برخی از آنها نیز خدمات ماساژ درمانی ارائه می شود.

بازدید از ساحل کاپوتاس نیازمند خرید بلیط نمی باشد و درآمد این ساحل از رستوران ها و کافه های واقع شده در آن می باشد

مسجد عزیزیه

مسجد عزیزیه

مسجد عزیزیه نیز یکی از بناهای قدیمی و جاهای  دیدنی ترکیه  است و مانند سایر بناهای قدیمی ترکیه مربوط به زمان پادشاهی عثمانی می باشد و به همین دلیل دارای معماری سنتی و تلفیقی است.

 این مسجد در شهر قونیه قرار گرفته است و به دستور مصطفی پاشا یکی از مشاوران سلطان احمد چهارم ساخته شده است. این مسجد یکبار به دلیل سانحه ی آتش سوزی در قونیه تا مرز نابودی پیش رفت و دوباره توسط همسر مصطفی پاشا که خدیجه نام داشت بازسازی شد.

مسجد عزیزیه دارای چندین ایوان بزرگ می باشد و در این ایوان ها از توریست ها پذیرایی می شود. این مسجد دارای مناظر بسیار زیبا و دلنشینی است و برای عکاسی بسیار مناسب می باشد. مسجد عزیزیه دقیقا در میان شهر قونیه قرار گرفته است و دسترسی و بازدید از آن بسیار آسان است و ساعت بازدید از این بنای تاریخی منحصر به فرد 9 صبح الی هشت بعد از ظهر می باشد.

شهر قونیه یکی از شهرهای ترکی می باشد که تعداد مسلمانان زیادی دارد و به همین دلیل در مواقع اذان، صدای اذان از مناره های این مسجد تاریخی به گوش می رسد.

مسجد عزیزیه همه روزه جهت بازدید باز می باشد. قیمت بلیط ورودی مسجد عزیزیه حدود سه لیره است.

ترمسوس

ترمسوس

ترمسوس از مناطق دیدنی شهر آنتالیای ترکیه است و بر روی تپه قرار گرفته است و بازدید از آن نیازمند چند ساعت پیاده روی می باشد در منطقه ی دینی ترمسوس نیز مانند منطقه دیدنی سلطان احمد چندین مکان دیدنی دیگر نیز قرار گرفته است و یکی از این مکان ها که طرفداران زیادی در بین توریست ها دارد، تئاتر می باشد.

 در تئاتر ترمسوس همه روزه تئاترهای بسیار جذاب ترکی باستانی برگزار می شود. یکی دیگر از مکان های دیدنی ترمسوس، پارک ملی می باشد و این پارک در بخش شرقی ترمسوس قرار گرفته است و دارای چندین نوع باغ گل می باشد.

از دیگر مکان های دیدنی ترمسوس می توان به ورزشگاه باستانی قرار گرفته در آن اشاره کرد و در این ورزشگاه از وسایل قدیمی ورزشی نگهداری می شود.

ترمسوس دارای معابد زیادی نیز می باشد و بازدید از تمام این معابد به شما توصیه می شود. ترمسوس علاوه بر مکان های دیدنی نام برده شده دارای طبیعت بسیار بکر و آب و هوای بسیار خوبی می باشد.

ساعت بازدید از شهر باستانی ترمسوس از 8 صبح الی 5 بعد از ظهر می باشد و بازدید از این شهر در مجموع نیازمند 3 ساعت پیاده روی می باشد. بلیط بازدید از شهر باستانی ترمسوس حدود 4 لیر است.در روزهای تعطیل نیز می توان از منطقه باستانی ترمسوس دیدن نمود.